Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wat doen wij?

Leren werken bij Hesselink Techniek

Hallo, ik ben Joey en ik ben werkzaam bij Berrie Hesselink. Ongeveer twee en half jaar geleden ben ik begonnen met een stage en heb ik hier enorm veel ervaring op gedaan. Het werken in de techniek was zo leuk dat ik hier graag verder in wilde. Na een half jaar mocht ik vast in dienst komen. Nu, twee en half jaar later werk ik zelfs zelfstandig aan mooie opdrachten en maar ben ik ook enorm blij met mijn geweldige collega's in dit fantastische team.

Joey Taylor van den Berg

"Het intense proces weegt niet op tegen een nieuwe volwaardige collega met zijn eigen kwaliteiten."

Wat doen wij?

In samenwerking met de gemeente Amersfoort begeleiden wij jongeren die omwille van een achterstand beperkte kans krijgen hun steentje bij te dragen aan de ‘normale’ maatschappij.

De begeleiding is een intens proces dat tijd, energie en financiële middelen vergt. Deze inzet weegt niet op als een traject slaagt en er een jongvolwassene normaal beroepsmatig mee kan functioneren en door de collega’s als volwaardige collega wordt beschouwd.

Begin 2018 kwam Joey van den Berg bij ons stage lopen via PrO De Baander, voortgezet onderwijs voor praktijkopleiding. Praktijkonderwijs leidt de leerlingen rechtstreeks op voor een baan en bereidt hen voor op zelfstandig functioneren in de maatschappij.

Met menig gesprek in het begeleidingstraject met de gemeente Amersfoort, het wijkteam, zijn persoonlijk begeleider en natuurlijk Joey zelf, is Joey bij Hesselink in de zomer van 2018 als leerling-monteur bij Hesselink Techniek in dienst getreden na zijn praktijkstage succesvol te hebben voltooid. Joey is door de persoonlijke begeleiding stap voor stap gegroeid, zowel persoonlijk als monteur.

Het is voor Joey ongetwijfeld een soms zware maar vooral leerzame periode geweest, waar iedere betrokkene zijn kwaliteiten zag en iedereen hem bleef helpen en steunen waar nodig.

Geruime tijd heeft Joey een vaste aanstelling bij Hesselink Techniek gehad en is hij zichzelf ontwikkeld tot een zelfstandig mechanisch monteur die keihard werkt. De laatste periode was Joey ingezet als assemblage en testmedewerker binnen een van onze opdrachtgevers. Gezien de goede klik tussen beide, met het werk en de doorgroeimogelijkheden binnen zijn persoonlijk ontwikkelplan, hebben wij Joey begin 2021 begeleid over laten gaan naar een dienstverband bij de opdrachtgever.

Wij zijn trots op Joey en wat mij betreft kan de volgende komen om op weg te helpen.

Berrie Hesselink
Directeur-eigenaar