Van machine tot ontwerp, van ontwerp tot machine

Reverse engineering

In ons streven machine beheerders totaal te ontzorgen, hebben wij ons dienstverlening uitgebreid met ontwerpsoftware SolidWorks. Dit als antwoord op vraagstukken uit de markt tot (re)productie van kritische machinedelen en reservedelen.

Met gebruik van de 3D CAD-software zijn wij in staat machine onderdelen of complete machines door middel van reverse engineering in een digitaal ontwerp over te nemen. Ons technisch tekenaar kan zowel bij u op locatie, als bij ons in huis, uw benodigde delen in een drie dimensionaal ontwerp exact overnemen. Deze worden vervolgens uitgewerkt tot kant-en-klare stuktekeningen en assemblage tekeningen, of geconverteerd naar een gebruiksklaar CAD-CAM bestandsformaat.

Door onze ervaring met menig installatie en industrie, en kennis van materiaalkunde, sterkteleer en tribologie kunnen wij u bij reverse engineering tevens adviseren over toepassing van materialen of een herontwerp om de standtijd van uw slijtage gevoelige onderdelen te verlengen.

Op basis van de werktekeningen kunnen wij u kosten efficiƫnt voorzien van uw specifieke machine onderdelen, door deze stuksgewijs of seriematig te produceren.

Machine modificatie

De efficiency van uw machine of installatie is sterk afhankelijk van de zwakste schakel. Uit analyse van de resultaten van uitgevoerde machine inspecties en informatie gewonnen bij uitvoering van storingsdienst, kunnen wij u helpen bij het aanwijzen van zwakke plekken in uw machine. Deze zwakke plekken hoeven niet alleen slijtage of storingsgevoelige punten te zijn, maar kunnen ook slecht te onderhouden of lastig te inspecteren constructies zijn. Of breder kijkend, dit kunnen ook delen beslaan die niet zo zeer onderhevig zijn aan natuurlijke slijtage, maar gevoelig voor schade door toedoen van buitenaf.

Door het gebruik van ontwerpsoftware kunnen wij uw machine, of deel van uw machine modelleren als basis voor een ontwerp tot modificatie om uw machine praktischer, veiliger of efficiƫnter te maken.

Zo verzorgen wij samen met u, of geheel voor u, een conceptontwerp op basis van uw eisen en wensen. Het concept werken wij uit tot detailontwerp tot werkplaatstekeningen met in achtneming van de DFM en DFA ontwerp methodes.

Hesselink techniek engineering ontwerp

 

Gebruikmakend van onze eigen werkplaats en netwerk van toeleveranciers kunnen wij onderdelen zowel conventioneel als CNC draaien en frezen uit metalen en kunststoffen. Plaatmateriaal kan door laser snijden of waterstraal snijden snel en maatvast worden vervaardig, en indien nodig gekant en gezet. Voor lassamenstellingen beheersen wij de technieken MIG- en TIG-lassen. Afhankelijk van het materiaal en toepassing verzorgen wij oppervlakte behandelingen zoals stralen, coaten, verzinken of anodiseren.

Indien nodig of gewenst kunnen wij een testopstelling in onze werkplaats bouwen om het ontwerp in de praktijk te testen.

Uiteraard staat ons team van technisch specialisten uiteindelijk klaar om de modificatie bij u in huis te monteren en assembleren.

Img 8718